09:20 – 11 نوامبر 1403
عارف دادگستر، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان به نام سیستم نانوحباب گفت: سیستم های نانوحباب در صنایع مختلفی مانند آبزی پروری، کشاورزی، تصفیه آب و فاضلاب و معدن کاربرد دارند. این سیستم ها با استفاده از فناوری نانو، کارایی و بهره وری را به طور چشمگیری افزایش می دهند و به کاهش مصرف انرژی و مواد شیمیایی کمک می کنند.
وی افزود: کلرزنی یکی از مراحل مهم در تصفیه خانه های آب و فاضلاب است و هدف اصلی آن ضد عفونی آب و فاضلاب تصفیه خانه فاضلاب و اطمینان از ایمنی یا ضدعفونی آن است. با توجه به اینکه آب حاصل از این فرآیند وارد چرخه مصرف می شود، ایمنی این روش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از ایمنی کامل این سیستم اطمینان داریم.
مدیرعامل این شرکت تصریح کرد: استفاده از فناوری نانوکلر علاوه بر کاهش مصرف کلر و کاهش هزینه ها، هزینه های اولیه را به سرعت جبران می کند. به طوری که تمامی سرمایه گذاری های اولیه در کمتر از یک سال برگشت داده می شود و در بازه زمانی 2 تا 3 ساله به سود دهی قابل توجهی دست خواهید یافت. افزایش مصرف کلر در فرآیند سنتی گندزدایی آب باعث ایجاد خطرات زیست محیطی و همچنین افزایش هزینه ها می شود. پساب تصفیه شده که اغلب وارد زمین های کشاورزی، آب های زیرزمینی و سطحی می شود، در صورت استفاده بیش از حد از کلر، حاوی مقادیر زیادی ترکیبات آلی کلردار خواهد بود که بسیار سمی و خطرناک بوده و می تواند آسیب های جدی به اکوسیستم های آبی و سلامت انسان وارد کند.
وی ادامه داد: کاهش مصرف کلر منجر به کاهش تولید محصولات جانبی خطرناک می شود. با استفاده از این فناوری توانستیم مصرف کلر را تا 30 درصد کاهش دهیم و راندمان ضد عفونی را افزایش دهیم. در مطالعات انجام شده بر روی تری هالومتان (THM) به عنوان یک محصول جانبی فرآیند کلرزنی آب آشامیدنی، روش های مرسوم تصفیه خانه دارای محدودیت هایی در حذف کامل این ترکیبات هستند. سیستم نانوکلر رویکرد جدیدی برای مقابله با این چالش است. نتایج عملیاتی این سیستم نشان میدهد که علاوه بر کاهش مصرف کلر، راندمان ضدعفونی و ضدعفونی فاضلاب نیز بهبود چشمگیری داشته است.
القادی تصریح کرد: ایران در استفاده از سیستم های تصفیه مبتنی بر فناوری نانو پیشگام است. این فناوری جدید علاوه بر حذف آلودگی ها و بوها از فاضلاب، کارایی تصفیه را نیز به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. آب به دست آمده از تصفیه این سیستم که به سطوح مورد نیاز کارفرما رسیده است قابل استفاده در کشاورزی و آبیاری زمین های کشاورزی می باشد. در بررسی مسائل مربوط به دریاچه انزلی پیشرفت چشمگیری داشته ایم. در مرحله اول پس از رفع نیازهای اولویت دار کشور، این فناوری را در اختیار کشورهای همسایه قرار خواهیم داد. با توجه به قدرت و کیفیت این سیستم ها که چندین سال در بخش قابل استفاده هستند، استانداردی برای آنها تعریف نشده است.
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8852179/%D9%85%D9%88%D9%81%D9%82%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%AD%D9%82%D9%82%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B5%D9%81%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%A8%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D9%86%D8%A7%D9%86%D9%88-%D8%AD%D8%A8%D8%A7%D8%A8%C2%A0