14:04 – 3 دسامبر 1403
کامیار ثقفی از اعضای واقعی شورای عالی فضای مجازی در راستای بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر نگرانی و البته حفظ امنیت روانی جامعه در فضای مجازی گفت: سخنان مقام معظم رهبری ربطی نداشت. با روزهای گذشته و بارها به موضوع قانونی شدن این فضا پرداخته است، زیرا شورای عالی فضای مجازی در سال 1389 بر همین اساس تشکیل شد.
وی با اشاره به اینکه در حکم اولیه رهبر معظم انقلاب اسلامی، شورای عالی فضای مجازی به صراحت به عنوان کانون هماهنگی و مدیریت فضای مجازی در کشور تعیین شده است، افزود: رهبر معظم انقلاب تاکید دارند که طرف به اقتضای زمانه است و آخرین سخنان او نیز به تقابل مستقیم با استکبار این روزها تشدید شده و جنگ رسانه ای گسترده و شدیدی علیه استکبار شکل گرفته است. نظام اسلامی. روشن است که فضای آزادی ابزاری قدرتمند در دست دشمن برای ایجاد تشویش در افکار عمومی، انحراف جریان افکار در جامعه و ایجاد بحران های کاذب و غیر واقعی در کشور با عملیات فریب است.
الثقفی با بیان اینکه فضای مجازی را نمی توان از زندگی مردم جدا کرد، تاکید کرد: فضای مجازی به بخش مهمی از زندگی مردم تبدیل شده است. بنابراین همانطور که وظیفه دولت حفظ مرزهای جغرافیایی و عدم اجازه کوچکترین تعرض به خاک کشور است، حفظ هویت، مرزهای اقتصادی و فرهنگی کشور در فضای مجازی و تامین امنیت مردم نیز وظیفه است و تعیین حدود فضای مجازی و کدگذاری آن بر همین اساس است.
لزوم قانونی شدن فضای مجازی
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی کشور گفت: مردم از قبل اصل حفظ حاکمیت را در برابر نفوذ دشمنان به استقلال و حریم خصوصی خود پذیرفته اند و معماری کلی جامعه ما بر اساس این اصل در قانون اساسی و تکلیف است. دولت ها و تمامی اجزای حکومت با اختیارات مختلف خود در این چارچوب تعریف شده است، اما متاسفانه به دلایل مختلف از جمله عدم آگاهی، تعارضات شخصی به این موضوع کاملا عقلانی و شهودی در کشور در فضای مجازی توجه نشده است. و منافع حزبی و تا حدودی به دلیل فرآیند فریب دشمن.
وی افزود: موضوع اصلی که معظم له فرمودند این است که کسانی که در فضای مجازی تصمیم می گیرند باید به امنیت روانی مردم توجه کنند و بی توجهی به این مهم باعث آسیب به صاحبان پلتفرم های خارجی می شود که به آن دسترسی دارند. دادههای مردم و مشخص است که رفتار آنها اجرای طرحهای استکباری با نخبگان کاملی است که این حوزه را در دست دارند و میتوانند با تغییر ذائقه عمومی و وارونه کردن واقعیتها در جامعه، انحراف فکری ایجاد کنند.
القافی با تاکید بر اینکه هیچکس حاضر نیست در زمین دشمن بازی کند و اختیار خود را به دشمن بدهد، گفت: بنابراین اصل اساسی این است که باید زیرساخت های مهم کشور و عرصه های مختلف مانند اقتصاد خود را فراهم کنیم. جامعه و فرهنگ میدان های دشمن را بدون محدودیت، و آنها به خودمان حکومت کنیم.
وی تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات نیز که در ابتدای تشکیل شورای عالی فضای مجازی مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفت، جلوگیری از سلطه دشمن در فضای مجازی و تحقق قانون مداری در این فضا است. حتی الامکان حداقل در زمینه های زیرساختی نیاز کشور و مردم به استکبار وابسته نباشد. استکبار جهانی سالهاست که از دسترسی کارشناسان و فعالان فضای مجازی ما به بسترهایی که در پوشش تحریمها موجب توسعه کشور میشود، محروم کرده است. از سوی دیگر با شعار آزادی دسترسی سرمایه گذاری هنگفتی برای نقض حاکمیت کشور انجام می دهند. و در همان پلتفرم هایی که به دنبال در دسترس قرار دادن آن در کشور هستند، هر چیزی که با برنامه های جنگ شناختی آن در تضاد باشد، بدون ادب حذف می شود.
حکمرانی در فضای مجازی و رویکرد دوگانه غرب
الثقفی افزود: کشورهای مخالف حاکمیت ما در فضای مجازی بر اساس منافعی که برای خود تعیین کرده اند قوانین سختگیرانه ای را در این فضا وضع و اجرا کرده اند. فکر کردن به نمونه هایی مانند کنترل کننده Tik Tok و مالک تلگرام واقعا مفید است.
عضو مسئول شورای عالی فضای مجازی در خصوص امنیت مردم گفت: مردم دولت را موظف به تامین امنیت در همه عرصه های زندگی خود از جمله فضای مجازی می دانند. مولفه های مختلف حکمرانی نیز برای انجام این وظیفه نیازمند اختیار است و مشخص است که این اختیار از طریق مجموعه قوانینی ایجاد می شود که متاسفانه در این زمینه خلاء داریم.
وی تاکید کرد: شورای عالی فضای مجازی در نقش رهبری و راهاندازی راهآهن باید ساختار کلی این حوزه را طراحی میکرد و در این چارچوب قانونگذاری تدوین میشد، اما متاسفانه در کل این موضوع چندان موفق نبودیم. فرآیند، از جمله قانون گذاری.
ثقفی افزود: فضای مجازی کشور نباید در مسیری مستقل از نقشه راه انقلاب اسلامی حرکت کند و زمانی که هدف و نقشه راه جمهوری اسلامی یعنی رسیدن به تمدن نوین اسلامی مشخص شد، فضای مجازی ما نیز باید در این مسیر باشد. بنابراین اصول، اهداف، ارزشها و چارچوبهای کلی مشخص شده و مهندسی فضای مجازی دولت باید بر این مبانی باشد.
با وجود تلاش مرکز ملی، اسناد راهبردی به مجلس شورا نرسید
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه در سال 1401 هجری شمسی شورای عالی فضای مجازی سند راهبردی فضای مجازی کشور را در سال 1401 شمسی تصویب کرد، افزود: این سند شامل 39 عنوان سند دیگر با تقسیم بندی است. کار ملی در هر زمینه متاسفانه علیرغم تلاش های صورت گرفته توسط مرکز ملی فضای مجازی، اما اکثر آنها به صحن شورا نرسیدند.
وی با بیان اینکه در طول 13 سال فعالیت شورای عالی فضای مجازی با تسامح در این حوزه مواجه بوده ایم، گفت: اولویت تصویب هر چه سریعتر نقشه راه انقلاب اسلامی با اجزای آن است. متناسب با شرایط فعلی الزامات فضای مجازی واضح است که تصمیم گیری در امور ضروری جامع نخواهد بود. این در حالی است که مقام معظم رهبری نقشه راه تدوین شده برای انقلاب اسلامی را در مراحل مختلف تبیین کرده اند و از این منظر خللی در اصول و مبانی وجود ندارد و باید در دنیای مجازی برای ما طراحی شود. فضا
الثقفی در پایان گفت: مسائل باید به مردم گزارش و تبیین شود تا از تصمیمات آگاه شوند. ما باید برای مردم توضیح دهیم که چرا سیاست های اتخاذ شده به درستی که در بسیاری از کشورها اجرا شده و به موفقیت های نسبی رسیده اند، گاهی در کشور ما با شکست مواجه می شوند. اجرای ضعیف و ناقص به معنای اشتباه بودن سیاست نیست و پاک کردن مشکل راه فرار است.
منبع: مرکز ملی فضای مجازی
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8872617/%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA%D9%85%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B4%D9%85%D9%86