14:34 – 01 مهر 1403
رضا محمدصادق، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخلی در سال های اخیر، به اهمیت جلوگیری از مبادله ارز برای واردات اشاره کرد و گفت: ما در شرکت به دنبال ارائه راهکارهایی هستیم که چنین نباشد. محدود به پاسخگویی به نیازهای جامعه امروزی، بلکه برای کمک به ترویج برندهای محلی و افزایش اعتماد به محصولات محلی است.
وی ادامه داد: در این راستا حمایت متولیان امر در قالب اقداماتی برای افزایش آگاهی عمومی و تشویق مصرف کنندگان به انتخاب محصولات ایرانی می تواند راهگشای تولیدکنندگان باشد.
محمدصادق با بیان اینکه ظرفیت تولید پنل های خورشیدی در ایران بیش از 2500 مگاوات است که بیشتر آن متعلق به شرکت ما است، خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل، این ظرفیت با امکان تامین نیروگاه های کوچک و بزرگ در حال ایجاد است. . از مشتریان برای پنل های خارجی و حجم واردات عملا مورد استقبال قرار نگرفت.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: در نیمه اول سال 1403 تقریباً 400 مگاوات پنل خورشیدی سفارش داده شد که می توانست به طور کامل توسط تولیدکنندگان داخلی تامین شود. با پرداخت این سفارشات توسط مشتریان، نرخ مبادله پنل های خورشیدی نیروگاه ها قطعا حداقل 40 درصد کاهش می یابد. حمایت از تولیدکنندگان توسط هیئت حاکمه باعث کاهش هزینه های پروژه های نیروگاهی، ایجاد شغل، توسعه صنایع تجدیدپذیر و در نتیجه افزایش استقلال انرژی می شود.
محمدصادق به بکارگیری هزار نیروی مستقیم و ایفای نقش مهم در توسعه اقتصادی و فناوری کشور اشاره کرد و گفت: شرکت ما با هدف ارتقای سطح کیفی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر و بهبود مصرف انرژی در تحقیق و توسعه مستمر فعالیت می کند. سطح تکنولوژی و بهبود کیفیت محصولات.
کارخانه های تولید پنل خورشیدی و سلول
با اشاره به اینکه کارخانه پنل خورشیدی این شرکت با استفاده از جدیدترین تجهیزات خط تولید پنل از معتبرترین سازندگان بین المللی، پنل هایی با کیفیت بالا و عملکرد ایده آل تولید می کند. وی افزود: این خطوط تولید با بکارگیری دانش متخصصان سطح اول کشور و با استفاده از فناوری های پیشرفته پانل هایی با سلول های PERC و TOPCON با توان های بالا تا 700 وات تولید می کنند.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، این شرکت با اخذ گواهینامه های دانش بنیان و با استفاده از مهندسی معکوس، نصب و راه اندازی خطوط تولید سلول خورشیدی را برای اولین بار در ایران به پایان رسانده است.
محمدصادق گفت: این کارخانه در سال 1400 هجری قمری به امکان تولید سلول های PERC و BSF با ظرفیت سالانه 150 مگاوات دست یافت. فاز دوم تولید سلول های خورشیدی در سال 1404 هجری شمسی با ظرفیت تولید 1350 مگاوات راه اندازی می شود. این کارخانه با استفاده از آخرین تکنولوژی و تجهیزات، سلول های TOPCON را با راندمان تا 25.2 درصد تولید می کند و به عنوان تنها مرکز پیشرفته تولید سلول خورشیدی در کشور شناخته می شود.
کارخانه های شمش سیلیکون و ویفر
وی همچنین از راه اندازی کارخانه های تولید شمش و ویفر سیلیکونی در راستای تعمیق زنجیره فتوولتائیک خبر داد و گفت: کارخانه تولید ویفر سیلیکونی با ظرفیت تولید سالانه 1500 مگاوات برای اولین بار در ایران با بالا راه اندازی می شود. کیفیت و استانداردهای بین المللی
محمدصادق ادامه داد: کارخانه تولید آلیاژ سیلیکون که تا سال 1405 هجری شمسی به بهره برداری می رسد، ظرفیت تولید سالانه 1500 مگاوات را دارد و از فناوری های پیشرفته برای تولید آلیاژهای سیلیکونی مرغوب و مناسب برای ساخت پنل های خورشیدی استفاده می کند.
مدیرعامل این شرکت دانش با اشاره به اینکه این شرکت دارای یک آزمایشگاه پیشرفته در خط تولید است، گفت: این آزمایشگاه با انجام بیش از 40 آزمایش مختلف از جمله بازرسی عمومی مطابق با استانداردهای بین المللی 61215 IEC و 61730 IEC عمل می کند. آزمایش ها و خطرات شوک، خطرات الکتریکی، آتش سوزی و تنش های مکانیکی مسئول اطمینان از کیفیت محصولات تولیدی هستند.
مرکز صادرات محصولات خورشیدی ایران در حال ساخت است
محمدصادق همچنین از ایجاد شهرک تخصصی تولید تجهیزات انرژی خورشیدی در زمینی به مساحت 100 هکتار خبر داد و گفت: در این شهرستان کارخانه هایی ساخته می شود که شامل شیشه های خورشیدی، فریم های آلومینیومی، نوارها و پنل های EVA می شود. قطعات اصلی مورد نیاز برای صنعت انرژی خورشیدی را تولید و تامین خواهد کرد.
وی افزود: این اقدام باعث بهبود زنجیره تامین، افزایش عمق جذب پنل های خورشیدی و کاهش ارز می شود و علاوه بر این، شرکت ما در نظر دارد یک شهر تخصصی در منطقه آزاد مکران احداث کند که شامل کارخانه های تولید سیلیکون می شود. فلز و پلی سیلیکون، تولید آلیاژهای سیلیکونی و ویفرها، تولید سلولها و پنلهای خورشیدی و تجهیزات این پانلها دارای ظرفیت سالانه 6000 مگاوات میباشند.
به گفته این فعال فناوری، این پروژه نه تنها به رفع نیازهای داخلی کمک می کند، بلکه به عنوان قطبی برای صادرات محصولات انرژی خورشیدی ایران به بازارهای منطقه ایفای نقش خواهد کرد.
روند توسعه فناوری های جهانی صنعت PV
وی با اشاره به اینکه این شرکت به طور منظم و اخیرا بر اساس روندهای جهانی روند توسعه صنعت و بازار فتوولتائیک را رصد می کند، ادامه داد: طبق بررسی های انجام شده طی سال های 2017 تا 2023 سلول های نوع P سهم زیادی در تولید پنل های خورشیدی با این حال، در سال 2023 شاهد کاهش مصرف این انواع سلولی خواهیم بود.
محمدصادق خاطرنشان کرد: در حال حاضر 40 درصد از سهم بازار سلول های خورشیدی نوع N و 45 درصد از سهم بازار سلول های خورشیدی نوع N است 70 درصد از سهم بازار در ده سال آینده. این روند نه تنها نشان دهنده پیشرفت های فناوری در صنعت PV است، بلکه فرصتی را برای شرکت های داخلی فعال در این زمینه از جمله شرکت ما فراهم می کند تا با اتخاذ استراتژی های مناسب از این تغییرات بهره مند شوند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره تغییرات اندازه فیزیکی سلول ها و پنل ها گفت: در سال 2023 بیش از 60 درصد سلول های مورد استفاده در پنل ها در اندازه 10M و 30 درصد در اندازه 12G خواهد بود. به طور کلی، انتظار میرود که هر دو اندازه در سالهای آینده همچنان رهبران بازار باقی بمانند.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت با بهره گیری از آخرین فناوری ها در زمینه تولید پنل خورشیدی، همواره به آخرین فناوری های تجاری پیشرفته در زمینه صنعت فتوولتائیک پایبند بوده و محصولات مختلفی را در زمینه های صنعتی، نیروگاهی و نیروگاهی ارائه کرده است. زمینه های خانگی و ادامه داد: به عنوان مثال با توسعه سلول های Type_N و TOPCon و همچنین بردهای دو طرفه در دنیا و استقبال بازار جهانی از این فناوری ها به دلیل کارایی بالا، شرکت ما نیز در مرحله راه اندازی قرار دارد. خطوط تولید مبتنی بر این فناوری است و در حال حاضر سبد محصولات ما از تنوع زیادی در نوع فناوری ساخت و ظرفیت تولید و همچنین پوشش تمامی بازارهای هدف این صنعت برخوردار است.
محمدصادق ادامه داد: به عنوان مثال پنل های خورشیدی نیروگاه ما در محدوده توان 600 تا 700 وات هستند و با استفاده از آخرین فناوری ساخت پنل یعنی فناوری دو طرفه تک کریستالی Type_N تولید می شوند و در سراسر کشور در دسترس مشتریان قرار می گیرند. کشور پنل های خورشیدی صنعتی ما دارای محدوده توان خروجی بالا (500 تا 600 وات) بوده و از فناوری ساخت تک کریستالی دو طرفه Type_N مناسب برای نیازهای صنایع مختلف کشور استفاده می کنند.
مدیرعامل این شرکت در پایان گفت: ظرفیت تولید ما در سال 1403 هجری شمسی در مجموع 105 مگاوات بوده که شامل پنل های خورشیدی یک طرفه و دو طرفه مطابق با روند جهانی در نوع تکنولوژی ساخت و همچنین اندازه است. وی افزود: برنامه تولیدی کارخانههای ما ۲۵ مگاوات برای پیشبرد اجرای نیروگاه ۱۴۰ مگاواتی در محل اختصاص داد، اما تنها توانست ۵۰ مگاوات را به بازار هدف بفروشد.
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8827360/%D8%B4%D9%87%D8%B1%DA%A9-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF