00:31 – 8 سپتامبر 1403 ق
محمد امین اغمیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه شبکه خبر که موضوع آن حکمرانی مشروع در فضای مجازی بود، با تعریف این عنوان گفت: حکومت داری به معنای ساماندهی روابط به منظور تضمین حقوق افراد است. چنین چیزی در فضای سنتی و فضای طبیعی جامعه برای همگان ملموس است، یعنی هر فعالیت قانونی در جامعه بر اساس قوانین و مقررات تنظیم می شود و بسیاری از این فعالیت ها در فضای مجازی مانند مجازی نیز انجام می شود. آموزش و تجارت آنلاین
حکمرانی یعنی تعریف حقوق، قوانین و چارچوب ها
وی ادامه داد: همانطور که در فضای سنتی باید یک سری روابط برای حفظ حقوق مردم مدیریت شود، در فضای مجازی امروز نیز نیاز به جامعه مجازی داریم که روابط و نظام ها در آن مشخص باشد. این تعریف حکمرانی در فضای مجازی است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کیفت با اشاره به توسعه فضای مجازی گفت: مردم بدانند حقشان چیست، کجا می توانند از حقوق خود دفاع کنند و اگر مشکلی برایشان پیش آمد کجا می توانند مطالبه کنند. بنابراین اگر مرزها، چارچوب ها و استانداردهای فعالیت در این زمینه مشخص شود، شاهد برخی گفتگوهای متناقض نخواهیم بود و همه می توانند با خیال راحت در فضای مجازی در چارچوبی خاص فعالیت کنند.
دنیای مجازی سریعتر از دنیای واقعی است
وی ضمن اشاره به اینکه سرعت پیشرفت و نوسازی در فضای مجازی دو برابر سرعت پیشرفت و نوسازی در فضای واقعی است، افزود: برخی موارد نیازمند تدوین سیاست ها و مقررات جدیدی است که با فضای سنتی متفاوت است و برخی از آنها عبارتند از. مختص فضای مجازی است و در فضای سنتی هنوز چنین قوانینی نداشته ایم که باید بیشتر به آن فکر کرد.
الغمیری با اشاره به اهمیت ورود دستگاه ها به حوزه حاکمیتی در فضای مجازی و انجام اقدامات لازم گفت: وزارت ارتباطات سه سند از چهار مورد را ارسال کرده و یک مورد در دستگاه عالی نظارتی در دست بررسی است. اصلاح را در حال انجام است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون نزدیک به نیمی از سند خود را ارسال کرده است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان هایی است که کار خود را به خوبی انجام داده است. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت اقتصاد و دارایی هر کدام یکی از این دو سند را ارسال کردند و ما منتظر ارسال دومی هستیم. همچنین وزارت امور خارجه، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و معاون حقوقی رئیس جمهور اعزام شدند.
وی ادامه داد: دو سند بسیار مهم در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد که امیدواریم وزارت آموزش و پرورش هر چه زودتر ارسال کند. همچنین منتظر هستیم وزارت کشور، قوه قضاییه، سازمان تبلیغات اسلامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مدارک خود را در اسرع وقت ارسال کنند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: برای هر مورد یک متولی تعیین کرده ایم و پیگیری ها از سال 1402 آغاز شده است که امیدواریم وزارتخانه های جدید و معاونت هایشان همکاری کنند و بتوانیم این کار را انجام دهیم. این کار تا پایان سال
حاکمیت سایبری دغدغه اصلی همه کشورهاست
العگامیری گفت: بحث حکمرانی در فضای مجازی پیچیدگی هایی دارد که همه کشورها در آن دخیل هستند. وقتی فرانسه دست به دستگیری خبرساز و صاحب پخش زنده تلگرام میزند، به این معنی است که آنها نیز در این قضیه دخیل هستند و چون سازوکارهای دیگرشان کارساز نبود، دست به این اقدام زدند.
وی تاکید کرد: از آنجایی که مردم زیاد از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، قوانین و مقررات کشورها اهمیت ویژه ای پیدا می کند. اگر بسترها این قوانین و مقررات را نپذیرند و رعایت نکنند، کشور با چالش هایی مواجه خواهد شد. ماکرون، رئیس جمهور فرانسه چند سال پیش سخنرانی مفصلی در مورد اینکه حضور کاربران در پلتفرم ها در فرهنگ و جامعه نسل آینده چقدر موثر خواهد بود، ایراد کرد.
وی ادامه داد: البته این موضوع فقط به فرانسه مربوط نمی شود. ایالات متحده همچنین نمایندگان پلتفرم های بزرگی مانند پلتفرم متا را که شامل فیس بوک، اینستاگرام، واتس اپ، تیک تاک، ایکس، اسنپ چت و دیسکورد می شود به کنگره آورد و سوالاتی در مورد ایمنی کودکان در فضای مجازی مطرح کرد. یکی از این موارد، ترویج استانداردهای غیرواقعی زیبایی و تاثیر آن بر کودکان است. بنابراین این یک موضوع جهانی است و کشورهای مختلف رویکردهای متفاوتی دارند. رویکرد اتخاذ شده توسط اتحادیه اروپا مقررات است. قوانین سختگیرانه ای در مورد آن دارد.
العگامیری افزود: در آمریکا، چین و کره جنوبی نیز این موضوع را داریم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: پلتفرم های سایر کشورها با آن کشور تفاهم نامه امضا می کنند تا طبق قوانین خود به چارچوب ها پایبند باشند. اما با وجود تلاش های زیادی که در دولت های مختلف انجام می شود، در کشور ما به دلیل محاصره این اتفاق نمی افتد.
وی درباره هوش مصنوعی نیز خاطرنشان کرد: رشد هوش مصنوعی بسیار زیاد است. ما استعدادهای منابع انسانی خوبی داریم و می توانیم خود را به جایی برسانیم که در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.
(برچسب ها به ترجمه) حکم
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8810354/%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%BA%D8%AF%D8%BA%D9%87-%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D9%84%DA%A9-%D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D9%86%D8%AA%DB%8C%D8%AC%D9%87-%D8%B9%D8%AF%D9%85-%D8%AA%D9%88%D8%AC%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%82%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF