16:29 – 27 سپتامبر 1403
حجت الاسلام حسنعلی اخلاق امیری نماینده مردم مشهد و عضو کمیته فرهنگی شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ اظهار کرد: حکمرانی در فضای مجازی اولویتی انکارناپذیر برای کشور است.
وی افزود: با توجه به سرعت تحولات در فضای مجازی، شاهد پیچیدگی های حاکمیتی در فضای مجازی هستیم. اما این عوارض نباید بهانه ای برای عدم فعالیت در این زمینه باشد.
وی با اشاره به اینکه دولت ها راهبرد مشخصی برای حاکمیت فضای مجازی ارائه نکرده اند، گفت: مجلس سازوکارهایی برای نظارت بر اجرای حاکمیت قانونی در فضای مجازی دارد و از این سازوکارها استفاده خواهد کرد. کمیسیون فرهنگی و فضای مجازی مجلس خود را موظف به نظارت بر قوانین حوزه فضای مجازی می دانند و دولت و دستگاه های اجرایی نیز باید خود را مسئول و پاسخگو در قبال قوانین حوزه فضای مجازی بدانند.
یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه مجلس از دولت خواسته است لایحه ای جامع و کامل درباره فضای مجازی ارائه کند که در آن همه چیز از جمله حقوق کاربران و رفتار شبکه های اجتماعی مشخص و شفاف باشد طرحی در خصوص فضای مجازی و چه کسانی آن را ارائه نکرده اند؟ چرا که انتظار داریم دولت در این زمینه لایحه قانونی بدهد. زیرا لایحه قانون قطعاً مورد حمایت اراده دولت است و اهمیت آن بیش از برنامه است. اما اگر دولت لایحه قانونی ارائه نکند و در این زمینه کم کار شود، طبعاً باید برنامه جامعی ارائه کنیم و دولت را ملزم به اجرای آن کنیم.
وی با بیان اینکه مجلس باید سازوکارهای نظارتی خود را در حوزه فضای مجازی توسعه دهد، گفت: هفته آینده کمیسیون فرهنگی مجلس اولویت های خود را مشخص می کند و مسلم است که بحث فضای مجازی و حاکمیت در فضای مجازی یکی از اولویت های اصلی مجلس خواهد بود. کمیته فرهنگی
وی با بیان اینکه شورای عالی فضای مجازی یک شورای حاکمیتی است و باید دید حاکمیتی برای آن وجود داشته باشد، اظهار کرد: یکی از امور مهم حاکمیتی در فضای مجازی این است که دولت محترم و رئیس جمهور جایگاه شورای عالی را مشخص کنند. برای فضای مجازی برای ارتقاء. زیرا اهمیت شورای عالی فضای مجازی در سطح سایر شوراهایی که تحت نظارت رئیس جمهور هستند نیست و این شورا بسیار مهم است و نقش آن در حکمرانی قابل مقایسه با شوراهای دیگر نیست.
وی با بیان اینکه اراده و قدرت دولت باید در فضای مجازی ظاهر شود، گفت: دولت در فضای مجازی باید اراده دشمن را در این فضا از بین ببرد و اراده دولت را در آن محقق کند. دولت جمهوری اسلامی ایران و شورای عالی فضای مجازی باید در فضای مجازی حکمرانی کنند. مجلس از اعمال اختیارات دولت در فضای مجازی حمایت می کند و دولت با حمایت مجلس می تواند اقتدار خود را در فضای مجازی اعمال کند و اجازه ندهد هیچ شبکه اجتماعی و پیام رسان خارجی بنا به نظر و اراده خود در ایران فعالیت کند. پاسخ دولت جمهوری اسلامی ایران مشخص نیست
یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه نگاه مجلس و دولت به فضای مجازی باید اصلاح شود، گفت: ما همیشه با نگاه تهدیدآمیز به فضای مجازی نگاه کرده ایم و با این نگاه منفی از این فرصت برای تهدید استفاده کرده ایم. . نظارت مجلس بر حاکمیت قانونی در فضای مجازی به سرعت و با دقت انجام می شود و دولت باید نسبت به عملکرد خود در فضای مجازی در مقابل مجلس، کمیسیون فرهنگی و کمیسیون فضای مجازی پاسخگو باشد.
وی افزود: مجلس از تشکیل گروه های پژوهشی در حوزه حاکمیت فضای مجازی حمایت خواهد کرد. به نظر من در حال حاضر گروه های نخبگانی برای ارائه راهکار در حوزه مدیریت سایبری نداریم و باید گروه های نخبگانی تشکیل شود و مجلس از تشکیل این گروه ها حمایت خواهد کرد.
الاخلی در خاتمه تاکید کرد: مجلس نمایندگان به عنوان یک نهاد نظارتی موظف به حمایت از حکمرانی و اجرای حکمرانی در فضای مجازی است و از وزیر محترم ارتباطات انتظار و تقاضا داریم که سریعا مشخص شود که در این زمینه چه اقدامی انجام خواهد داد. حوزه حکمرانی در فضای مجازی و این از آن جهت حائز اهمیت است که نظارت بر مجلس و ارتقای نقش مجلس در مدیریت فضای مجازی توسعه یافته است.
(برچسب ها برای ترجمه) پیش فرض
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8824097/%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%AC%D9%84%D8%B3%D9%87-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%86%D8%AD%D9%88%D9%87-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C