
بروزرسانی: 26 خرداد 1404
بررسی علائم زردی در کودکان در منزل با کمک هوش مصنوعی

12:31 - 23 ژانویه 1403
در چند سال گذشته، هوش مصنوعی تاثیر زیادی در حوزه علوم پزشکی داشته است. از افزایش تشخیص سرطان تا افزایش کشف دارو، شاهد پیشرفت های جدیدی در این زمینه با سرعتی سریع بوده ایم.
اکنون، یک اپلیکیشن مجهز به هوش مصنوعی زندگی والدینی را که نگران زردی نوزادشان هستند، آسان تر کرده است. این برنامه که توسط بیمارستان عمومی سنگاپور (SGH) و آژانس ملی HealthTech Synapxe ساخته شده است، به والدین اجازه می دهد نوزادان خود را از نظر زردی (NNJ) غربال کنند.
به گفته DigitalTrends، مدل اصلی یادگیری ماشینی که برای اولین بار برای رنگ پوست آسیایی در این سناریو اجرا شد، نتایج چشمگیری ارائه کرد. محققان دریافتند که این نرم افزار نتایج مشابهی را در مقایسه با روش های آزمایشگاهی فعلی با حساسیت 100 درصد ارائه می دهد.
این برنامه پس از دو مطالعه بالینی در طول دو سال، که شامل دورهای متعدد اعتبارسنجی در نوزادان کمتر از 21 روز بود، توسعه یافت. اپلیکیشن مذکور BiliSG نام دارد و از یک مدل یادگیری ماشینی استفاده می کند که رنگ پوست را در نواحی مختلف مانند سینه، پیشانی و شکم تجزیه و تحلیل می کند.
نام این اپلیکیشن از بیلی روبین گرفته شده است، یک ماده شیمیایی زرد رنگ که از تجزیه گلبول های قرمز خون به دست می آید و همچنین جزء ضروری مایع گوارشی تولید شده توسط کبد است.
در فرد مبتلا به زردی، بیلی روبین به دلیل نشت مواد شیمیایی به بافت پوست، رنگ زرد به پوست می دهد. BiliSG بررسی زردی نوزادان (NNJ) در خانه را برای والدین آسان تر می سازد، به جای اینکه از طریق مراجعه های مکرر به بیمارستان به دردسر بیفتند.
زردی وضعیتی است که 60 درصد نوزادان را مبتلا می کند، اما این رقم در نوزادان نارس بیشتر است. سیستم های داخلی بدن به طور معمول سطوح بالای بیلی روبین را در جریان خون تنظیم می کنند، اما اگر این کار را انجام ندهند، عوارض زردی می تواند منجر به آسیب دائمی مغز، تاخیر در رشد و ناتوانی های حرکتی شود.
کارشناسان پزشکی شرکت کننده در این تحقیق می گویند: این اپلیکیشن روشی است که با اطمینان از درمان زردی والدین در محیطی مناسب و با حمایت و نظارت پزشکان خانواده و از طریق دور تحت نظر قرار می گیرد و از سلامت مغز کودکان محافظت می کنیم و تغییر خواهد کرد. .
برای انجام معاینه، والدین فقط باید از قسمتی از پوست داخل برچسب مخصوص عکس بگیرند. این برچسب برای کاهش بازتاب، اصلاح شدت نور و سازگاری با تغییرات دما طراحی شده است. این گروه اکنون به دنبال بهبود برنامه از طریق تأیید جامع است.
این آزمایش ها در حال حاضر با آیفون 12 انجام می شود. محققان امیدوارند این برنامه را به مدل های بیشتری از گوشی های هوشمند از جمله اندروید گسترش دهند. این فرآیند نیاز به کار زیادی دارد و عوامل مرتبط با دوربین مانند وضوح تصویر و شرایط نور از متغیرهای کلیدی هستند.
آنها همچنین بر سهولت استفاده از برنامه، به ویژه برای والدین و مراقبانی که تجربه زیادی در استفاده از دستگاه های پزشکی ندارند، تمرکز می کنند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8897208/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D9%86%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C