08:16 – 08 نوامبر 1403 ق
داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه هوش مصنوعی یکی از فناوری های نوظهور در جهان است، گفت: نحوه استفاده از این فناوری و میزان استفاده از این فناوری چقدر است. جامعه مایل به پذیرش آن است که در نهایت می تواند میزان موفقیت را تعیین کند. برای دستیابی به این اثربخشی، تشکیل کارگروه هایی برای حل مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه هوش مصنوعی و رشد اقتصاد دیجیتال که دغدغه دولت است، ضروری است.
وی ادامه داد: هماهنگی بین دستگاه ها در حوزه هوش مصنوعی از دیگر موارد مهم در توسعه این فناوری و بکارگیری آن در جامعه است که رئیس جمهور نیز بر آن تاکید دارد.
مسعودی بر انطباق هوش مصنوعی با فرهنگ، باورها و سبک زندگی ایرانیان تاکید کرد و گفت: باید بدانیم این فناوری چه خدمتی به ما می دهد و چه نیازهای کشور را برطرف می کند تا بتوانیم برای آن برنامه ریزی درستی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: جلوگیری از موازی کاری و مناسب سازی استفاده از هوش مصنوعی نیازمند تشکیل کارگروه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال با اهداف کوتاه مدت و بلند مدت است. این کارگروه باید بتواند با شناسایی چالش ها و فرصت ها در این زمینه به توسعه آن کمک کند.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران خاطرنشان کرد: حضور متخصصان، پژوهشگران، صنعتگران و نمایندگان نهادهای دولتی و خصوصی و همچنین تشکیل تیمهایی با تخصصهای مختلف از جمله فناوری، اقتصاد، حقوق و… و امنیت در این گروه کاری می تواند در دستیابی به اهداف موثر باشد
وی افزود: در این راستا انجام تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در کشور و آشنایی با بهترین تجربیات و تجربیات جهانی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار خواهد بود. همچنین برگزاری جلساتی برای تبادل نظر و بررسی پیشرفت ها ضروری است.
مسعودی برگزاری کارگاه های آموزشی به منظور افزایش دانش و مهارت در این زمینه و تدوین برنامه های عملیاتی برای اجرای پروژه های مرتبط با هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال و تعیین اولویت ها و جدول زمانی آنها را ضروری و مهم دانست. اجرا پروژه ها
وی همچنین بر همکاری با سایر نهادها مانند دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و سازمان های دولتی و خصوصی تاکید کرد و گفت: ارتباط با انجمن ها و شبکه های بین المللی نیز مفید خواهد بود.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، رسانه و آگاهی در این زمینه را یکی از راه های توسعه هوش مصنوعی دانست و گفت: برای حل این مشکل باید آگاهی بخشی را در دستور کار قرار دهیم. این امر با تولید محتوا و برگزاری رویدادهایی در جهت افزایش آگاهی عمومی نسبت به هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال امکان پذیر است و البته انتشار گزارش ها و مقالات علمی در این زمینه نیز موفق خواهد بود. راه حل دیگر، ارزیابی مستمر فعالیت های گروه کاری و دریافت بازخورد از اعضا و ذینفعان، علاوه بر به روز رسانی طرح ها و استراتژی ها بر اساس نتایج ارزیابی است.
وی در پایان گفت: تشکیل کارگروه ویژه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال می تواند به ایجاد ساختاری منسجم برای توسعه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در کشور کمک کند و زمینه ساز نوآوری و پیشرفت در این زمینه شود. البته در این میان توصیه می شود به جای موازی کاری و تشکیل کارگروه های متعدد، نهادهای مختلف بر اساس این طرح با همکاری انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران کارگروه مشترکی را تشکیل دهند و همه نهادها نسبت به تشکیل کارگروه مشترک اقدام کنند. حضور و همکاری داشته باشند.
تکنولوژی
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8852235/%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%DA%86%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D8%AF