روح الله دهقانی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین معاونت علمی و استان اصفهان با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان در این استان گفت: با توجه به اینکه در دوره های گذشته فعالیت معاونت علمی دانشگاه اصفهان موسسه معاونت علمی، فاصله از تهران در توزیع حمایتها تاثیرگذار بود، فعالان و استانهای نزدیک به تهران در دوره جدید فعالیت معاونت علمی با هدف عدالت خواهی به امکانات و امکانات دسترسی آسان داشتند. کسب این حمایت از یک سو و نقش همه استان ها با توجه به محیط، شرایط و توانمندی های خود در توسعه اقتصاد دانش از سوی دیگر. اقتصاد موجود تعریف و اجرا می شود.
دهقانی با بیان اینکه برنامه منطقه ای پیشرفته اقتصاد دانش بنیان تاکنون در شش استان اجرا شده و اصفهان نیز از امروز هفتمین دوره این برنامه خواهد بود، افزود: در نسل چهارم معاونت علمی تعداد زیادی از این برنامه ها اجرا شده است. و با ایجاد تسهیلات خوبی از جمله این قانون جهش تولید دانش، قابلیت ها و فرصت های لازم فراهم شده و زیرساخت های فناوری و نوآوری از جمله پارک های علم و فناوری، مراکز نوآوری، شتاب دهنده ها و … ایجاد شده است. در سراسر کشور توسعه یافته است. لازم بود حمایت های معاونت علمی به صورت متوازن در سراسر کشور توزیع شود و استان ها در انجام بخشی از وظایف معاونت علمی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان بر مبنای امکانات، ماهیت و پتانسیل آنها.
وی تصریح کرد: اساس کار معاونت اقتصاد دانش در استانداری این است که ذینفعان و فعالان هر بخش و منطقه ای را برای ایفای نقش در توسعه اقتصاد دانش در آن منطقه فعال کند. علاوه بر برنامه برش منطقه ای اقتصاد دانش بنیان، با توجه به تعدد و تمرکز مراکز دانشگاهی در تهران، برنامه ویژه تهران تحت عنوان برش دانشگاهی اقتصاد دانش بنیان راه اندازی شده است.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه طرح برش استانی اقتصاد دانش بنیان دارای شاخص هایی است که استانداردهای توسعه اقتصاد دانش بنیان را در هر استانداری روشن می کند، ادامه داد: در طرح برش استانی اقتصاد دانش بنیان تلاش شده است. فراهم کردن فرصت های قرار گرفتن در معرض به شیوه ای منصفانه و متناسب برای استفاده فعالان نوآوری و اکوسیستم فناورانه. در چارچوب این برنامه، هر استانداری سهم خود را در توسعه اقتصاد دانش بنیان میپذیرد و منابع و اختیاراتی با توجه به وظایف و وظایف هر استانداری در اختیار کارگزار علمی قرار میگیرد.
وی به پتانسیل ها و قابلیت های تحول آفرین قانون جهش تولید دانش برای توسعه و پیشبرد گفتمان دانش در استان ها اشاره کرد و گفت: در صورتی که این قانون که برجای مانده از اختیارات مجلس گذشته و یکی از سه مصوبه ویژه مجلس است. رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله مصوبات مجلس گذشته است که باید بهترین قانون را اجرا کرد که به گفته معظم له سهم اقتصاد دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی حداقل به 15 تا خواهد رسید. 20 درصد
دهقانی با اشاره به پیش بینی هزار میلیارد تومانی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان از معافیت های مالیاتی در برنامه کاهش استانی اقتصاد دانش بنیان در اصفهان، افزود: این برنامه سازوکاری را فراهم کرده تا منابع به حد نصاب برسد. استان به طور مستقیم بدون واسطه و فرآیندهای پیچیده که منابع معافیت مالیاتی در دسترس فعالان نوآوری و اکوسیستم فناوری است. سال گذشته حداکثر 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات اعتبار مالیاتی استفاده شد اما امسال پیش بینی می شود 15 میلیارد تومان اعتبار مالیاتی هزینه کنیم. هر استانی که در تحقق طرحهای تحقیق و توسعه و فعالیتهای دانشبنیان فعالتر باشد، سهم بیشتری از این منبع ارزشمند و غیرواسطهای برای توسعه اقتصاد دانشبنیان خواهد داشت.
وی به اختیارات گسترده استانداری ها در تخصیص منابع برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در قالب طرح قطعی برای استانداری ها اشاره کرد و گفت: در این برنامه با توجه به محدودیت منابع و ضرورت تقویت و تمرکز محدود. منابع برای انجام کارهای عمده و موثر، مسئولان منطقه به رهبری آنها، تعیین کننده استاندارد اولویت برای تخصیص منابع و در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان و هزینه در آن هستند.
منبع: https://www.yjc.ir/fa/news/8763165/%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%DB%B2%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%B3%D9%87%D9%85-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%A7%D9%84%D8%B5-%D9%85%D9%84%DB%8C